HASDAL VE GİRNE CADDELERİ TEMATİKLEŞTİRİLDİ

HASDAL VE GİRNE CADDELERİ TEMATİKLEŞTİRİLDİ

Kağıthane Belediyesi, 'Tematik Cadde' projesini sürdürüyor. Bu kapsamda hayata geçirilen çalışmalar sonucunda şehrin en işlek caddelerinden Hasdal ve Girne yepyeni bir görünüme kavuştu.

GÜNCEL - 2024-02-12 19:57:00

undefined

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in sözünü verdiği 53 projeden biri olan 'Tematik Cadde' projesi bu kez Hasdal ve Girne caddelerinde uygulandı. Belediye ekipleri caddelerde ağaçlandırma, altyapı, yaya kaldırımı, aydınlatma, asfalt ve trafik düzenleme çalışmalarını tamamlayarak açılışını gerçekleştirdi.



Hamidiye Mahallesi'nde gerçekleşen açılış programının ev sahipliğini Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin yaparken, Kaymakam Niyazi Erten, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk ve çok sayıda vatandaş açılışa katıldı.

undefined

Programda konuşan Başkan Öztekin; '' Şehrin en işlek caddelerinden olan Hasdal ve Girne caddelerimizi tematik caddeye dönüştürdük. Caddelerde tematikleştirme çalışmaları kapsamında yol ve kaldırım genişletme, ağaçlandırma, altyapı ve aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Her iki caddeye toplam 1250 metre uzunluğunda 2400 m2 kaldırım yapıldı. Cadde yolları 3 bin 400 ton asfaltla kaplanarak yenilendi. Yeni cep park alanları oluşturuldu. Caddelere dikilen 40 akçaağaç, 30 ıhlamur ağacı, 30 süs ağacı ve 3 bin adet bitki ile doğal bir görünüm kazandırıldı. Günün her saati konforlu ve güvenli kullanım için caddeler 50 adet dekoratif aydınlatmayla ışıklandırıldı. Tematik caddelerimiz yeni halleriyle mahallemizin değerine değer katacak.'' dedi.

undefined

'Tematik Cadde' projesi kapsamında ilçede 5 yılda birçok ana cadde ve sokak tematikleştirildi. Vatan, Bahçeler, Seyir, Aslangazi, İsmetpaşa, 28 Nisan, Kemerburgaz, Mermerciler ve Arı caddeleri de benzer şekilde dönüştürülerek ilçenin değerine değer kattı.

undefined

DİĞER HABERLER