Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Atıklar SRF Tesisi’nde ekonomiye kazandırılıyor

Pendik Belediyesinin Tehlikesiz Atıklardan Türetilmiş Yakıt Üretim Merkezi (SRF Tesisi) yılın ilk 7 ayında 2.700 ton atığı değerlendirerek ekonomiye kazandırdı. Toplanan dolap, masa, sandalye, dal ve budak atıkları enerji santrallerine alternatif yakıt kaynağı olarak gönderildi.

Atıklar SRF Tesisi’nde ekonomiye kazandırılıyor
Atıklar SRF Tesisi’nde ekonomiye kazandırılıyor Anadolu Havadis

Türkiye’nin ilk 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi olan Pendik Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi içerisine kurulu SRF Üretim Ön İşlem Tesisi, toplanan atıkları ekonomiye kazandırıyor. 2023 yılı başında faaliyete başlayan tesiste yılın ilk 7 ayında 1.350 ton hacimli atık eşya ve 1.350 ton dal/budak atık olmak üzere 2.700 ton atığı değerlendirerek ekonomiye kazandırdı.

Her gün tonlarca atık masa, sandalye ve atık dal topluyorlar

Tehlikesiz Atıklardan Türetilmiş Yakıt Üretim Merkezi (SRF Tesisi) şu şekilde çalışıyor: Belediye ekipleri ilçe genelindeki dolap, masa, sandalye gibi hacimli atık eşyaları tesisteki makinelerde parçalayarak enerji santrallerine alternatif yakıt kaynağı olarak gönderiyor. Aynı şekilde yine ilçe genelinde toplanan dal ve budak atıkları SRF Ön İşlem Tesisi’nde parçalanarak biyokütleden enerji üretimi için enerji tesislerine yollanıyor.

2.700 ton atıkla 9.000 varil petrol tasarrufu

SRF Ön İşlem Tesisi’nde değerlendirilen 2.700 ton atıkla 500 ton daha az sera gazı salınımı gerçekleşirken 11.000 mwh enerji tasarrufu sağlandı. Ayrıca 18.000 m3 depolama alanından tasarruf edilirken yaklaşık 9.000 varil petrol tasarrufu sağlanmış oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor