Advert
Advert
en iyi casino siteleri

ARNAVUTKÖY KORUPARK’IN AĞAÇ DİKİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Arnavutköy Belediyesi, doğa ve yeşil alanlarıyla göz dolduracak "Arnavutköy Korupark" projesini tanıttı.

ARNAVUTKÖY KORUPARK’IN AĞAÇ DİKİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ARNAVUTKÖY KORUPARK’IN AĞAÇ DİKİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ Anadolu Havadis

Sürdürülebilir yeşil alanlar oluşturmak amacıyla çeşitli projeleri hayata geçiren Aranvutköy Belediyesi, son olarak “Korupark”ın tanıtımını gerçekleştirildi. Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde gerçekleştirilen programa, Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katılım gösterdi.

Proje, 18 bin 500 metrekarelik bir alana yayılacak ve İstanbul'a özgü 35 farklı ağaç türünden yüzlerce ağaca ev sahipliği yapacak. Korupark, 4 farklı meydandan oluşacak ve içinde bulunan bilgilendirme panoları ile ağaçlardaki bilgi kartları, ziyaretçilere ağaçlar hakkında detaylı bilgi sunacak. Projenin dikkat çeken özelliklerinden birisi ise her dikilen ağacın, Arnavutköy ilçesinde yaşayan vatandaşlar adına özel olarak dikilerek, ilçe sakinleri için bir hatıra ormanı oluşturacak olması.

“Ağaç bizim hayatımızın kültürümüzün bir parçası”

Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, projenin tanıtımında yaptığı açıklamada, "Ağaç bizim hayatımızın kültürümüzün bir parçası, Arnavutköy'ümüz zaten yemyeşil bir ilçe. Ancak biz de nitelikli yeşil alan diye tabir ettiğimiz, vatandaşlarımızın kullanmaktan zevk aldığı yeşil alanlar oluşturuyoruz. Bunlardan bir tanesi de ağaç dikim etkinliğini gerçekleştirdiğimiz bu alanda Arnavutköy Korupark adı altında nitelikli bir yeşil alan oluşturuyoruz." dedi.

Projenin içeriğinden bahseden Baltacı, "Buradaki ağaç çeşitliliği İstanbul ilimizde, özellikle bölgemizde yetişen ağaçlarımızdan oluşuyor. Yaklaşık 35 çeşit ağacın bu 18 bin 500 metrekarelik alanda gençlerimizin, vatandaşlarımızın ağaçları tanıması, anlaması ve aynı zamanda kullanmasını sağlayacak bir yeşil alan oluşturuyoruz." şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor