Advert
Advert
en iyi casino siteleri

3. Geleneksel Okçuluk Yarışması Ödül Töreni Gerçekleşti

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen "Geleneksel Okçuluk Yarışması Ödül Töreni” Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. Türkiye’nin farklı illerinden 41 takımdan oluşan 330 yarışmacının katıldığı yarışmada dereceye girenler ödülleri Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can tarafından takdim edildi.

3. Geleneksel Okçuluk Yarışması Ödül Töreni Gerçekleşti
3. Geleneksel Okçuluk Yarışması Ödül Töreni Gerçekleşti Anadolu Havadis

Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde gerçekleşen organizasyonda; farklı illerden 41 takımdan oluşan 330 yarışmacı dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Geleneksel okçu kıyafeti giyen okçular, turnuvayı izleyen davetliler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Programa Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Adayı İsmet Yıldırım,  Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Anbarkaya, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, mahalle başkanları, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesi Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Başkan Hasan Can, spor salonunda çeşitli branşlarda kurs gören öğrencilerin idmanlarını izleyerek, onları selamladı ve başarılar diledi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Ümraniye Belediyesi Mehter Takımı ve Yöresel Halk Oyunları Gösterileri ile devam etti. Okçuların ok atışları izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av.  Mahmut Eminmollaoğlu, geleneksel sporlarımızın öneminden kısaca bahsetti ve "Sporun ve sporcunun her daim yanında olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım selamlama konuşması gerçekleştirerek, "Adı unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sporumuz okçuluk başta olmak üzere birçok sporu Ümraniye'mizde yaşatan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Programda konuşma gerçekleştiren Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu  ise selamlama konuşmasının ardından " Ata sporumuz olan okçuluk başta olmak üzere sporda ve daha bir çok dalda yaptığı çalışmalardan dolayı  Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a çok teşekkür ediyorum. Farklı illerden gelen ve tüm sporcularımızı kutluyorum" dedi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan Bey’e ödül törenine teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hepiniz hoşgeldiniz. Belediyemizin okçuluk kulübü 15 Temmuz günü kuruldu. Ayrıca mehter takımımız da o gün çalışmalarına başlamıştı.  Özellikle sporda gençlerimizi yetiştirmemiz daha sağlıklı ve yararlı nesiller demektir. Her yıl daha fazla sporcu bu kurslarımıza katılıyor. Bizde sadece okçuluk değil birçok sporda gençlerimizi yetiştiriyoruz ve ilçe genelindeki tüm okulların katılım gösterdiği 13 dalda spor oyunlarının bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek. Ayrıca 14’cüsü düzenlenecek olan bir diğer yarışmamız olan Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları Türkiye'de marka haline gelmiştir. Biz işimizi hakkıyla yapmaya çalıştık ve 15 yıl boyunca 450'den fazla kalıcı esere de imza attık” dedi. Başkan Hasan Can, AK Parti tüzüğü gereği 3. dönemi tamamlamasının ardından 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar aday olmadığını belirterek, “Gelecek seçimlerde inşallah bayrağı Sayın İsmet Yıldırım beye devredeceğim. Bir kez daha bizi bugün yalnız bırakmayan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a teşekkür ediyorum ve gün boyu süren yarışmalarda ter döken tüm kardeşlerimizi de kutluyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan yaptığı konuşmada, “Ümraniyeli kardeşlerimiz ve sporcularımız hepiniz hoş geldiniz. Geleneksel sporlarımıza sahip çıkmak adına başlattığımız bu yarışmalarda Türkiye’nin birçok yerinden destekler var. Ümraniye Belediye’mize de geleneksel okçuluğa verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Maalesef bizim bildiğimiz, kültürümüzden doğan ata sporlarımız unutulmaya yüz tutmuştu. Ancak 6 yıl boyunca yaptığımız çalışmalarla bugün ata sporumuz olan okçuluk çok farklı noktalara gelmiştir.  İnşallah geleneksel okçulukta da aynı başarıları elde edeceğiz. Biz Türkiye olarak dünya çapında uluslararası turnuvalara katılmayı ve kendi sporumuza sahip çıkarak dünya çapında başarılar elde edeceğiz. Türkiye kendine has özelliklerini barındıran, okçuluk, güreş gibi ata sporları haricinde, halk müziklerinden halk oyunlarına, kendi kültürüne kendi sanatına sahip çıkmak zorundadır. En iyi okçuyu, en iyi güreşçiyi yetiştirebilecek bizleriz yani Türkiyedir. Ata sporlarında lider olmalıyız, tıpkı diğer spor dallarında olduğu gibi  dünya çapında sporcular yetiştirmeliyiz. Her konuda hedefimiz lider olmaksa teknolojide de lider olmalıyız. Biz bunlarla yetinmeyip her başarımıza bir yenisini katmak amacıyla ilerleyeceğiz” diyen Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan “Burada bulunan sporcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Başkan Hasan Can, yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti. Son olarak Bilal Erdoğan, yâ hak diyerek ok attı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor