Advert
Advert
en iyi casino siteleri

HAK DAVANIN ŞEHİTLERİ ANILDI

Şubat ayında vefat eden, uğrunda mücadele ettikleri hak davada şehit olan; Hasan El Benna, İskilipli Atıf Hoca, Metin Yüksel, Malcolm X, Sultan Abdülhamid Han, Prof. Dr. Necmettin Erbakan gibi onlarca sembol isim, "Yıldızlı Semalardaki Haşmet – Gidenlerin Ardından" program dizisiyle anıldı.

HAK DAVANIN ŞEHİTLERİ ANILDI
HAK DAVANIN ŞEHİTLERİ ANILDI Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi, mücadele ettikleri hak dava uğruna şehadete yürüyen şehitleri anmak için "Yıldızlı Semalardaki Haşmet" isimli program dizisi düzenledi. Program kapsamında ilçedeki İmam Hatip Liseleri, ESGEV’ler, Mihmandar ve TÜGVA Esenler Temsilciliği'nden öğrenciler, sembol isimlerle ilgili panel gerçekleştirdi.

 

1000 ÖĞRENCİ KATILDI

Şubat ayında vefat eden, uğrunda mücadele ettikleri hak davada şehit olan; Hasan El Benna, İskilipli Atıf Hoca, Metin Yüksel, Malcolm X, Sultan Abdülhamid Han, Prof. Dr. Necmettin Erbakan gibi onlarca sembol isim, "Yıldızlı Semalardaki Haşmet – Gidenlerin Ardından" program dizisiyle anıldı. Programlara Esenlerli 1000 öğrenci katıldı. Final programı, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Program kapsamında öğrenciler Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı da kabri başında dualarla andılar.

 

BU KİŞİLER BİRER KUTUP YILDIZI

Diyanet Tv Kitap Okuyoruz Forum programından Mustafa Toprak, Halil İbrahim Uzun ve Orhan Gazi Gökçe konuşmacı olarak katıldığı program, şehitlerle ilgili sinevizyon gösterimiyle başladı. Programda anılan sembol isimlerin her birinin dünyada bulunmanın getirdiği mesuliyetin sonuna kadar farkında olduğunu ve bu sorumlulukların gereğini hayata geçirmiş kişiler olduklarını söyleyen Gökçe, "Erbakan Hoca, neşeli ve mizah yönü çok kuvvetli bir insandı. Problemleri ele alışı neşe ve merhamet penceresinden olduğu için, en ciddi konuları konuşurken bile hiçbir zaman sıkmazdı. Erbakan Hoca ile beraber neşemizi de kaybettiğimizi düşünüyorum. Böyle bir merhamet penceresiyle dünyaya bakanlar, ister istemez kalplerinde ve zihinlerinde bir mesuliyet oluşur. Mesul olanlar ise harekete geçmeye çalışır, zaten harekete geçenler hürriyete erişebilir. Bugün burada andığımız kişiler birer kutup yıldızı. Bu insanlar merhametle bakmayı bilmişler, mesuliyetlerinin farkına varmışlar, bu mesuliyet gereği harekete geçmişler ve böylece hürriyetlerini kazanmışlar. Bireysel olarak her birimiz aslında bu hürriyetin peşinden koşmalıyız.  Bu yüzden farklı coğrafyalarda dahi olsa bu şahsiyetlerin her biri çok önemlidir." şeklinde konuştu. Programın sonunda panel dizileri ile programa katkıda bulunan öğrencilere ödül verildi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor