Advert
Advert
en iyi casino siteleri

ŞEHİT AİLELERİ ÇANAKKALE'Yİ ANDI

Esenler'deki şehit ailelerinin Çanakkale şehitlerine dualar ettiği gecede, Çanakkale'nin 104 yıl önce olduğu gibi bugün de geçilmeyeceği mesajları verildi.

ŞEHİT AİLELERİ ÇANAKKALE'Yİ ANDI
ŞEHİT AİLELERİ ÇANAKKALE'Yİ ANDI Anadolu Havadis

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıldönümü kapsamında Esenler'deki şehit aileleri ve gaziler ile yakınlarının katılımıyla özel bir gece düzenlendi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde hep birlikte yenilen yemeğin ardından başlayan programda şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

 

Geceye; AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, Esenler Kaymakamı Adil Karataş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, MHP Esenler İlçe Başkanı Suat Yılmaz, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Hakan Bolat, Milli Eğitim Müdürü Barış Yıldız, şehit aileleri ve gaziler ile yakınları katıldı.

 

ÇANAKKALE DÜN GEÇİLEMEDİ, BUGÜN DE GEÇİLEMEZ

Dün Çanakkale'yi geçirmeyen milletin bugün de aynı kararlılıkta olduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Batı medeniyeti bilmeli ki dün Çanakkale'yi nasıl geçirmediysek, bugün de Çanakkale'yi geçirmeyiz ve bu topraklar üzerinde asla operasyon yaptırmayız Allah'ın izniyle. Ölümü şehadet olarak gören bir milletin önünde kimse duramaz. Bugün Yeni Zelanda'daki katile lanet okuyorsak, onların verdiği güçle okuyoruz, bugün o katile hodri meydan diyorsak, şehitlerimiz ve gazilerimiz olduğu için diyoruz. Bu toprakların çocukları olarak, bu toprakların uğruna ölünen topraklar olduğunu biliyoruz. Bu topraklar, bedeli kanla ödenmiş topraklardır. Şehitlerimizi bir gün değil her zaman ve her zeminde anıyoruz, anlıyor ve dua ediyoruz. Yaşamımız boyunca şehitlerimize minnettarız" diye konuştu.

 

İMAN GÜCÜYLE KAZANILMIŞ BİR CİHAT

Çanakkale Muharebesi'nin Çanakkale'nin geçilmez olduğunun tüm dünyaya gösterdiğini kaydeden Esenler Kaymakamı Adil Karataş, "Türk milletinin her türlü imkansızlığa rağmen iman gücü ile kazandığı cihattır. Çanakkale muharebeleri, gönül gözüyle bakıldığı zaman her türlü zorlu şartlara ve maddi yokluğa rağmen 'Üzülme, şüphesiz ki Allah bizimle beraberdir'  ayeti kerimesinin yüreğine yasladığı, ümidin hiç yitirilmediği, Çanakkale'nin geçilmez olduğunun tüm dünyaya gösterildiği yerdir" dedi.

 

'ÇANAKKALE GEÇİLMEZ' İNGİLİZ SÖZÜDÜR

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, merhum yazar Mehmet Niyazi Özdemir'in "Çanakkale Mahşeri" adlı kitabından alıntılarla, Çanakkale'de askerin verdiği destansı mücadeleden örnekler sundu. Güler, "'Çanakkale Geçilmez' ifadesi, bizim askeri terminolojimizde geçen bir ifade değildir" diyerek, "Bu söz, İngiliz Silahlı Kuvvetleri'nde yer alır, onların raporudur. İngiliz Silahlı Kuvvetleri Çanakkale'nin geçilmeyeceğine dair savunma hattı oluşturmuşlardı, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini onlar da biliyorlardı" ifadelerine yer verdi.

 

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE SOHBET

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler ile yakınlarını masalarında ziyaret ederek sohbet ettiler ve kendilerinden bir istekleri olup olmadığını sordular.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor