Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Esenler’de Balkondan Balkona Yarışma!

Esenler Belediyesi evde kalan vatandaşlarını sokak aktiviteleriyle eğlendirmeye devam ediyor. Esenler sokaklarında gezen animasyon ekiplerinin gösterileriyle evlerinde eğlenen vatandaşlar aynı zamanda balkonlarından da komşularıyla yarışıyor.

Esenler’de Balkondan Balkona Yarışma!
Esenler’de Balkondan Balkona Yarışma! Anadolu Havadis

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşların büyük bir kısmı evde kal çağrılarına uyarak evlerinde kalmaya devam ediyor. Evlerinde kaldıkları süre boyunca vatandaşların evlerinde eğlenceli vakit geçirmelerini amaçlayan Esenler Belediyesi, düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün gündüz saatlerinde düzenlenen “Balkondan Yarışıyoruz” isimli programla, yarışma ekibi sokak sokak dolaşarak vatandaşları evlerinin balkonlarından yarışmaya davet ediyor. Balkonlarından sokaktaki yarışmaya katılan çocuklar ve aileler sürpriz hediyeler kazanırken bir yandan doyasıya eğleniyorlar.

Yarışmada Hız Önemli

Animasyon ekibinin dansları ve vosvos aracının müziği eşliğinde girdikleri sokağı bir anda canlandıran belediye ekibi kısa süreli bir eğlencenin ardından yarışmaya geçiyor.  Yarışmada balkonlarda hazır bekleyenlerden yapabilecekleri basit eylemler isteniyor. Sunucunun, “Sepetle aşağıya ilk meyveyi kim salacak”, “Balkondan bir bardak suyu en hızlı kim dökebilecek” , “Komşunuzun ismini yazıp mandalla aşağı atın”, “En önce kim kaşıkla tepsiye vurup ses çıkarabilecek”  gibi basit aktivite talepleri ile yarışma başlıyor. Sokakta bir anda hareket başlıyor. Yarışmayı kazananlara salınan sepetlerle hediyeleri balkonlarına gönderiliyor. Yarışmalarda satranç takımı, zeka oyunları gibi çocukların evlerinde vakit geçirmelerine yardımcı olacak sürpriz hediyeler ile birlikte kek ve meyve suları da verildi. Gerek yarışma anında gerekse hediyelerin dağıtımında sokakta renkli görüntüler ortaya çıktı.

Memnun Kaldılar

Esenlerli vatandaşlar yapılan etkinliklerden çok memnun olduklarını dile getirdiler. Özellikle çocukların evlerden bunalmaya başladığını belirten bir vatandaş, “Havalar iyice ısındı, çocukları evde tutmak daha da zorlaşmaya başladı. Bu tür etkinlikler onlar için çok iyi oluyor. Çünkü çok sıkıldılar. Bizler de zorlanıyoruz. Çocukları eğlendirmek için palyaçolar bile yetiyor. Düşünen kişilere de, ekibe de, belediyemize de çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor