Advert
Advert
en iyi casino siteleri

CREA CENTERS DANIŞMA KURULU TOPLANTI

Çekmeköy Belediyesi’nin Avrupa Birliği tarafından finanse edilen vizyon projesi Crea Centers ile yaratıcı endüstriler alanında faaliyet gösteren girişimcilere yepyeni bir kapı açıyor. Proje Türkiye’nin liderliğinde 5 ülkede aynı anda hayata geçiriliyor.

CREA CENTERS DANIŞMA KURULU TOPLANTI
CREA CENTERS DANIŞMA KURULU TOPLANTI Anadolu Havadis

Çekmeköy Belediyesi Crea Centers Projesi ile dijital devrim çağında önemli bir sektör haline gelen yaratıcı endüstriler alanındaki girişimciler için bir merkez üssü kuruyor. İlk etapta 300 kişilik kapasiteyle hizmet verecek olan bu üssü kullanacak girişimcileri; yaratıcı endüstri alanında tanınmış akademisyen, sanatçı ve tasarımcılardan oluşan seçici kurul belirleyecek.

Seçici kurulun gerçekleştirdiği ilk “Danışma Kurulu” toplantısı 15.11 2021 tarihinde Çekmeköy Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Teknik bir toplantı gerçekleştiren proje ekibi ve seçici kurul üyeleri şeffaf seçim süreçleri, başvuru rehberi, katılım şartları gibi konuları ele aldı.

Toplantıda katılımcılara Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın selamını ileten  Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Latif Coşar “ İnanıyoruz ki projemiz tamamlandığında hem şehrimiz hem de ülkemiz adına güzel bir işe imza atmış olacağız. Biz ülkemizden uluslararası işler yapan tasarımcılar yetişsin istiyoruz. Sanatçılar, girişimciler, tasarımcılar, eserlerini uluslararası arenalarda sergilesin, ticaretlerini geliştirsin istiyoruz. Bu nedenle AB’den aldığımız fonla 5 ülkede tasarım merkezleri oluşturuyoruz. Crea Centers projemizle bazı imkanlar sağlayacağımız bu ortak çalışma alanlarında uluslararası arenada adından söz ettirecek pek çok proje ve ürün çıkacaktır.  Siz değerli danışma kurulu üyelerine de tüm süreçler boyunca sunacağınız değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.”dedi.

Crea Centers Projesi;  Karadeniz Bölgesi’nin yüksek potansiyeli ile ilişkili olarak  yaratıcı endüstrilerin geliştirilmesini, gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlayacak hale getirilmesini hedefliyor. Projede yer alan tüm ortak kurumların katkısı ile 5 ülkede 5 merkez kuruluyor. Yapılacak faaliyetler tüm yaratıcı endüstri katılımcılarını bir araya getirerek etkileşimli bir ağ oluşmasını sağlayacak.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor