Advert
Advert
en iyi casino siteleri

‘İSLAM DÜŞÜNCESİNİN SEYRİ’ PROGRAMI FİNAL YAPTI

Esenler Belediyesi’nin Ali Kuşçu Kültür Sanat Sezonu kapsamında hayata geçirdiği “İslam Düşüncesinin Seyri” seminer dizisi, 10 haftalık eğitim programının ardından kapanış paneline ev sahipliği yaptı.

‘İSLAM DÜŞÜNCESİNİN SEYRİ’ PROGRAMI FİNAL YAPTI
‘İSLAM DÜŞÜNCESİNİN SEYRİ’ PROGRAMI FİNAL YAPTI Anadolu Havadis

Kültür sanat sezonlarını tarihi bir kişiliğe atfederek hafızaları diri tutmayı hedefleyen Esenler Belediyesi’nin bu kapsamda hayata geçirdiği “İslam Düşüncesinin Seyri” adlı seminer dizisi final yaptı. İslam düşüncesinin serüvenine ve kültür dünyamızın derinliklerine ışık tutan “İslam Düşüncesinin Seyri” programı, 10 haftalık eğitimin sonunda Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, Prof. Dr. Tahsin Görgün ve Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer’in katılımıyla düzenlenen “Arayışlar Döneminin Geleceği” başlıklı kapanış paneline ev sahipliği yaptı. Program sonunda başarılı olanlara 6 ciltlik “İslam Düşünce Atlası” ve katılım belgesi takdim edildi.

PROGRAMI KAÇIRMAYAN ÖĞRENCİLERİMİZ OLDU

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Halil İbrahim Üçer, “Bu programı bu düzeyde bir hassasiyetle, nezaketle tertip eden Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Burada daha önemli bir teşekkür programa katkı vererek 10 hafta boyunca sizlerle birlikte olan hocalarımız hak ediyor. Bir diğer teşekkürümüz programa düzenli bir şekilde iştirak eden ve İslam düşünce tarihiyle ilgili ve bundan sonra yapacağımız programlarımız için bir çerçevenin oluşmasını temin eden kıymetli dinleyicilerimiz hak ediyor. Programı kaçırmaksızın her hafta takip eden 70 öğrencimiz var. Onları da tebrik ediyorum” dedi.

İHYA VE İNŞA FAALİYETİNE YÖNELECEĞİZ

Prof. Dr. Tahsin Görgün ise böyle bir faaliyetin organize edilmesinin aslında arayışlarının döneminin geleceği konusunda bizlere bir fikir verdiğini kaydederek “Arayışlar döneminden sonra biz şimdiye kadar yaptıklarımızın bir muhasebesini yapmalı ve bundan sonra ne yapacağımıza karar verip öyle devam etmeliyiz. Öncelikle farkında olmamız gereken husus, arayışlar döneminde biz bir ihya ve inşa faaliyetine yöneleceğiz. Yani yeni bir dönem ve yeni bir zaman. Bu zamanda yapacağımız şey ihya ve inşa. Bunun için önümüze koyduğu ilk vazife varlığın tespiti ve tahkimi. Biz önce varlığımızın tespitini yapacağız, aynı zamanda onun tahkimini de düşüneceğiz. Biz İslam düşüncesinin geleceğinden bahsederken neredeyiz, nereden geldik ve nereye gidiyoruz? Sorusunun cevaplarını bulmamız lazım. Bu da esas itibariyle amelin nazariyesi şeklinde olacak. Bunun da ön şartı varlığın tespiti ve tahkimidir. ” ifadelerini kullandı.

MEDENİYET KURMA KILAVUZU YOK

Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu da “Nerede, neyi aradığımızı iyi bilmemiz lazım. Geleceği nerede arayacağız? sorusunu cevaplamamız lazım. Gelecek nerede aranır? Bu birinci sorumuz. Bir şeyi bulmak istediğinizde o sizi buluyor. Burada ısrarlı olmamız lazım. Biz geleceği inşa ederken bunun yöntemi nasıl olmalı? Bunun bir yönetmeliği yok. Medeniyet kurma kılavuzu yok. Ashab-ı Kiram yola çıktıklarında da bir medeniyet nasıl kurulur? Bunun bileşenleri, olmazsa olmazları nelerdir? Neler yapılması gerekir? Böyle bir yönergeleri yoktu. Elbette biz sıfırdan bir şey kurmayacağız. Tecrübelerimiz var. İslam medeniyetini tarihi ölçeğinde kuran insanların daha öncesinde bir tecrübeleri yoktu. İslam Düşünce Atlası da bunun düşünce tarafını temsil ediyor. Bizler geçmişi ve bugünü analiz etsek, şunları ihtiyacımız var desek bunlar yeterli olur mu? Olup biteni harekete geçirecek fikirler önemli” şeklinde konuştu.

FARKLI BAŞLIKLARDA KAPSAMLI ANLATIM

“İslam Düşüncesinin Seyri”, Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer’in “Düşünce Tarihinin Yapısı ve Anlamı Üzerine” başlıklı semineriyle başladı. Seminer dizisi kapsamında Prof. Dr. Tahsin Görgün “İslam İlim Geleneğinin Teşekkülü”,  Doç. Dr. Nail Okuyucu “Fıkıh: Teklifin Temsili ve Davranışsal Rasyonalitenin Temellendirilmesi”, Doç. Dr. Muhammed Bedirhan, “Tasavvuf: Mükellefiyetin Deruni Boyutları”, Doç. Dr. Mehmet Özturan, “Düşüncenin Grameri: Mantık”, Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer, “Felsefe: Hakikatin Değişmez Bilgisinin Peşinde”,  Doç. Dr. Hümeyra Özturan, “Ahlak: İnsani Yetkinleşmenin Boyutları”, Prof. Dr. Eşref Altaş, “Gazali Sonrasında Nazari Düşünce” ve Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, “Tecdîd ile Tahkîk: Muhâsebe ve Arayış Dönemlerinde ‘Felsefe-Bilim” başlıkları ile meraklılarıyla buluştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor