Advert
Advert
en iyi casino siteleri

AKADEMİ ÖĞRENCİLERİNDEN FİLM SETİ ZİYARETİ

Esenler Sinema Akademisi öğrencileri, çekimleri devam eden “Gün Çiçeği” isimli uzun metraj filminin setinde üç gün geçirerek çekimleri yakından izlediler. Yönetmen Bekir Bülbül ve çekim ekibinin tecrübelerini dinleme şansı bulan öğrenciler filmin bazı sahnelerinde figüran olarak yer aldılar.

AKADEMİ ÖĞRENCİLERİNDEN FİLM SETİ ZİYARETİ
AKADEMİ ÖĞRENCİLERİNDEN FİLM SETİ ZİYARETİ Anadolu Havadis

Esenler Sinema Akademisi,6. yılında eğitimlere yoğun biçimde devam ediyor. Yönetmenlik, senaryo, kurgu ve sinema tarihi ve eleştirmenliği alanlarında dört derste eğitim gören öğrenciler, pratik yoğunluklu eğitimlerle bu alanda ilk deneyimlerini de kazanma şansı buluyor. Akademi kapsamında her yıl gerçekleştirilen etkinliklere bu yıl set ziyaretleri de eklendi. Ziyaretlerin ilki, yönetmen Bekir Bülbül’ün üçüncü uzun metrajlı filmi ‘Gün Çiçeği’nin setine yapıldı.

UZUN METRAJ FİLMDE YER ALDILAR

Akademi öğrencileri, üç gün boyunca misafir oldukları filmin setinde gün boyu devam eden çekimleri yakından izleme şansı buldu. Filmin yönetmeni Bekir Bülbül, görüntü yönetmeni Kürşat Üresin ve sanat yönetmeni Natali Yeres’den tecrübelerini dinleyen öğrenciler, filmin bazı sahnelerinde figüran olarak yer aldı. Çekimleri büyük bir dikkatle izleyen öğrenciler, zaman zaman set ekibinden çekimlerle ilgili anlık bilgiler de aldı.

ÇOK ÖNEMLİ BİR DENEYİM

Uzun metraj bir filmin setinde bulunmaktan büyük keyif aldıklarını söyleyen akademi öğrencileri, set ekibiyle çekim heyecanını paylaşmanın da kendileri için önemli bir deneyim olduğunu ifade ettiler. Öğrenciler, filmin pek çok aşamasını yerinde izlediklerini belirterek setteki gözlem ve deneyimlerinin derslerde aldıkları teorik bilgileri pekiştirdiğini söylediler. Öğrenciler yönetmen ve set ekibiyle hatıra fotoğrafları çektirmeyi de ihmal etmediler.

USTALAR GENÇLERLE BULUŞUYOR

Akademi kapsamında bu yıl da gerçekleştirilecek Ustalık Sınıfı’nda Türk sinema sektörünün usta isimleri genç sinemaseverlerle bir araya gelecek. Yönetmen Derviş Zaim, usta oyuncu Perihan Savaş, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran ve yapımcı Cemil Yavuz, öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaşacak.

KENDİ FİLMLERİNİ ÇEKECEKLER

Gençleri 6. yılında sinema heyecanıyla buluşturmaya devam eden Esenler Sinema Akademisi’nde, dört dalda eğitim veriliyor. Yönetmen Ahmet Toklu, senarist Hilal Çelenk, kurgu yönetmeni Özgür Kılıç ve sinema eleştirmeni Suat Köçer’in eğitim verdiği akademiden mezun olacak öğrenciler, senaryosunu yazdıkları kısa filmleri yine akademiden arkadaşlarıyla çekecek. Tüm aşamalarında akademi öğrencilerinin yer aldığı filmler düzenlenecek bir gala gecesinde seyirciyle buluşacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor