Advert
Advert
en iyi casino siteleri

ÇANAKKALE ZAFERİ ÇİZGİLERLE SERGİLENDİ

Çanakkale Zaferi'nin çizgilerle anlatıldığı "Çanakkale'nin Çizgisi" adlı karikatür sergisi, Esenler'de sanatseverlerle buluştu.

ÇANAKKALE ZAFERİ ÇİZGİLERLE SERGİLENDİ
ÇANAKKALE ZAFERİ ÇİZGİLERLE SERGİLENDİ Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Çanakkale Zaferi’nin 104. yılında gerçekleştirdiği "Çanakkale'nin Çizgisi" sergisi, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde açıldı. Karikatürist Demirhan Kadıoğlu'nun Çanakkale Zaferi'ni tarihsel olarak çizgilerle anlattığı sergi, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sanatseverler sergideki eserlere yerleştirilen QR kodlarını akıllı telefonlarına okutarak, tuvallerde yer alan çizimlerin videolu anlatımına da ulaşabiliyorlar.

 

ÇANAKKALE BİLİNCİ AŞILANMALI

Çanakkale Savaşı'nın ve Çanakkale ruhunun günümüze yansıtılması, ülkemizin ve milletimizin manevi değerlerini yaşatmak amacıyla hazırlanan serginin açılış konuşmasını yapan ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, "Çanakkale, sadece bir şehrin ismi değildir. Çanakkale aynı zamanda  İslam dünyasının kadersini değiştiren bir kırılma noktasıdır. Bunun gençlere aktarılması lazım. Filmle, kitaplarla, resimlerle, çizgilerle ama bir şekilde Çanakkale bilincinin ve öneminin gençlerde kalıcı olarak yer etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

Karikatürist Demirhan Kadıoğlu ise böyle bir çalışma yapmasına imkan tanıyan Esenler Belediyesi'ne ve açılışta kendisini yalnız bırakmayan sanatseverlere teşekkür etti.

 

Karikatür çizimlerinden oluşan 20 eserin yer aldığı sergi, 24 Mart'a kadar Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

 

MEHMET AKİF'İN ÇİZGİSİ

İstiklal Marşı'nın yazarı, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin, 19 karikatürist tarafından çizgilerle anlatıldığı "Mehmet Akif'in Çizgisi" adlı karikatür sergisi de, 24 Mart'a kadar Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilecek. Sergide, İstiklâl Marşı satırlarından Çanakkale’ye, Bülbül şiirinden Mahalle Kahvesi'ne kadar Akif'in birçok şiiri usta çizerlerin yorumuyla tuvale yansıdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor