Advert
Advert
en iyi casino siteleri

RAP MÜZİĞİN SEVİLEN İSMİ ‘CEZA’ ÜSKÜDAR’DAKİ ÇOCUKLUĞUNU ANLATTI

Türk Rap müziğinin sevilen ismi Ceza(Bilgin Özçalkan) çocukluğunun ve gençliğinin Üsküdar’ını Nevmekân Bağlarbaşı’nda anlattı. Kendisini yakından takip edenler çok iyi bilir. Ceza Üsküdar’da doğup büyümüş ve uzun yıllar burada yaşamış bir Üsküdar sevdalısıdır.

RAP MÜZİĞİN SEVİLEN İSMİ ‘CEZA’ ÜSKÜDAR’DAKİ ÇOCUKLUĞUNU ANLATTI
RAP MÜZİĞİN SEVİLEN İSMİ ‘CEZA’ ÜSKÜDAR’DAKİ ÇOCUKLUĞUNU ANLATTI Anadolu Havadis

Bu sevdayı şöyle ifade eden Ceza, ‘’Üsküdarlı olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Maddi ve manevi açıdan çok şey öğrendim. Üsküdar bana çok şey öğretti ve birçok şeyi de Üsküdar’da kaybettiğim için yeri bende her zaman ayrı olacak.’’ dedi.

undefined

Ayrıca ‘’Biz Üsküdarlılar Zeynep Kamil’de doğup elli metre arayla Karacaahmet’e geçeriz’’ diyerek Üsküdarlı olmayı manevi ve tarihi değerleriyle özdeşleştirerek özetledi.

Dönemin eski İETT garajı olan Nevmekân Bağlarbaşı’nın Ceza için ayrı bir anısı var. 1989-1990 yıllarında çocukluğunun geçtiği bu çevrede okula gidip gelirken tamir atölyesi olarak kullanılan bu mekândaki anısını paylaştı;  ‘’Burada robot yapıldığına dair bir söylenti vardı. Çocuk aklı işte. Dışardan geçerken zaten ne olduğunu bilmediğimiz tramvay ve trenleri görüyorduk. Bir gün kaçak olarak içeri girip burada dolaşmıştık. Tabi robot olmadığını anlamıştık.’’ dedi.

Müzik hayatına başlamadan önce yedi sene boyunca özel bir elektrik firmasında teknisyen olarak çalışan Ceza; ‘’Üsküdar’da bütün sokakların elektrik kontrolünü ben yapardım. Üsküdar ilçesinde gitmediğim sokak girmediğim apartman ve ev yoktur.’’ diyerek Üsküdar’ın her bir köşesinde hatıralarının olduğunu belirtti.

‘‘Hayat Bildiği Gibi Gelsin’’ şarkısında Üsküdar’dan esinlendiğini ve rahmetli annesinden bahsettiğini belirten ünlü Rap sanatçısı ‘’Üsküdar çok özel bir yer. Bunu çok iyi bilen insanlardan biriyim. ’’ şeklinde konuştu.

Doğal, samimi sohbeti ve kendine özgü farklı çizgisiyle Ceza’ya Üsküdar Belediyesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.v

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor