Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Esenler’de Genç Yetenekler Keşfediliyor

Esenler’deki gençler basketbol, okçuluk, futbol, dart ve survivor parkurlarında yarışarak yeteneklerini sergiledi. ‘Genç Yetenek’ projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte uzmanlar eşliğinde yetenekleri keşfedilen gençler, bu yetenekleri doğrultusunda eğitim alabilecekleri kurumlara yönlendiriliyor.

Esenler’de Genç Yetenekler Keşfediliyor
Esenler’de Genç Yetenekler Keşfediliyor Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği “Genç Yetenek” projesinde yetenek keşifleri devam ediyor. Korona virüs pandemisi sürecinde askıya alınan yetenek keşfi, 18 yaş altının sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının ardından yeniden başladı.

İlçedeki gençlerin yeteneklerinin keşfedildiği proje kapsamında onlarca genç, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde bir araya gelerek kurulan açık hava parkurlarında ilgi duydukları spor dallarını tanıyıp doyasıya eğlendi. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar aileleriyle keyifli anlar yaşadı. Spor dallarındaki yeteneklerini sergileyen çocuklar, uzmanlar tarafından doğru eğitimi almaları için ilgili kurumlara yönlendirildi.

14-22 yaş arası gençlerin katıldığı etkinlikte basketbol, survivor parkuru, şut becerisi, badminton, denge simülatörü ve dart gibi oyunlar oynandı. Yarışmalarda dereceye girenlere basketbol, futbol topu, eşofman takımı, mini dart gibi çeşitli ödüller verildi. Okçuluk alanında birinci olanların madalyasını Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu verdi.

 “Gençlerimize Yol Haritası Çıkaracağız”

Gençlere kendilerini yetiştirmeleri konusunda yol haritası çıkarmak istediklerini belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Esenler İstanbul’un en genç nüfusuna sahip ilçelerinden bir tanesi. Esenler’de 150 bin civarında gencimiz var. Bütün gençlerimize ulaşarak onların yetenek testlerini yapmak istiyoruz. Hangi gencimiz kendisinin yeteneğini keşfetmek istiyorsa ona katkı sunmak istiyoruz. Bu çerçevede gençlerimizi bilimden kültüre, kültürden sanata, sanattan spora tüm alanlarda testler yapıldıktan sonra yeteneğini keşfettiğimiz ‘şu alanda yeteneğin var, şu alana gidebilirsin’ diyeceğimiz bir yol haritası çıkaracağız. Bu yol haritasını çıkarttıktan sonra da burada bırakmayacağız. Belediyenin katkı sunması gerekene belediye katkı sunacak. Devletimizin diğer birimlerinin katkı sunması gerekiyorsa onlara götürerek Esenler’de mucitler, Esenler’de medeniyet değerlerimizi geliştirecek gençler yetiştireceğiz” diye konuştu.

“İnsanlar Aydınlığa Doğru Koşmak İster”

İnsanların her zaman aydınlık bir yolda yürümek istediğine dikkat çeken Göksu, “İnsan karanlık bir dehlizde mi yürümek ister yoksa aydınlığa doğru koşmak mı ister ? İnsanın bilmediği bir yolda yürümesi çok zor bir şeydir. Ama bildiği bir yolsa çok rahat yürür. Aslında biz bilecekleri yolu göstermeye çalışacağız. Ama onlar yolda yürürken bizler de yol arkadaşı olmak istiyoruz” dedi.

40’ar kişilik gruplar halinde 10-15’er dakikalık sürelerle oyun alanında vakit geçiren çocuklar, maskesiz parkura kabul edilmedi. Çocukların kullandığı oyun ekipmanları sürekli dezenfekte edildi. Gençlere, animasyon ekipleri, müzik ve danslarla eşlik etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor