Advert
Advert
en iyi casino siteleri

KÜLTÜR SANATIN KALBİ ESENLER’DE ATTI

Esenler Belediyesi, Süleyman Çelebi Kültür Sanat Sezonu’nda yüzlerce etkinliği Esenlerli sanatseverlerle buluşturdu. Festivallerden söyleşilere, sergilerden sanatsal eğitimlere kadar pek çok özel etkinliğin gerçekleştiği Esenler, geçtiğimiz sezona yine damgasını vurdu.

KÜLTÜR SANATIN KALBİ ESENLER’DE ATTI
KÜLTÜR SANATIN KALBİ ESENLER’DE ATTI Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi, Mevlid-i Şerif’in müellifi, mutasavvıf-şair Süleyman Çelebi’ye atfettiği 2021-2022 kültür-sanat sezonunda pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptı. 7’den 70’e her yaştan Esenlerliye hitap eden etkinlikler çerçevesinde festivaller, söyleşiler, sergiler, gezi programları, tiyatrolar, film gösterimleri, konserler, fuarlar, anma programları, yarışmalar, seminerler, eğitimler ve pek çok özel etkinliklerle Esenler yine kültür sanatın başkenti oldu. Esenler Belediyesi yayın organı Şehir Ekranı TV ile Şehir ve Çocuk kanalı ise dopdolu içerikleriyle izleyiciyle buluştu. Radyo Esenler ise edebiyattan sağlığa müzikten güncel hayata kadar yıl boyunca dinleyicilere kaliteli içerikler sundu.

MAHER ZAİN ŞARKILARIYLA COŞTURDU               

2021-2022 Süleyman Çelebi Kültür Sanat Sezonu açılışı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun katılımıyla gerçekleşti. Çok sayıda sanatseverin katıldığı programda Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun “Alemlere Rahmet” konseri misafirlerle buluştu. Sezon açılışı kapsamında ayrıca dünyaca ünlü Müslüman sanatçı Maher Zain, Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen konserle sevenleriyle bir araya geldi. Coşku dolu anların yaşandığı konserde Zain, İngilizce, Arapça ve Türkçe şarkılar seslendirdi.

GENÇLERİN TERCİHİ AKADEMİLER OLDU

Esenler Belediyesi, 2021-2022 kültür-sanat sezonunda Esenler Medya AkademisiEsenler Sinema Akademisi ve Esenler Radyo Akademisi’ni düzenleyerek genç iletişimcileri sektörün önde gelen isimleriyle bir araya getirdi. Hayatı sanata dönüştüren Esenler Sanat Evi (ESEV)’nde ise 7’den 70’e her yaştan kimseye ücretsiz gitar, ney, piyano, tiyatro ve bağlamı gibi pek çok eğitimler verildi.

ESENLER FİLM GÜNLERİ KOÇYİĞİT’İ AĞIRLADI

Bu yıl “Göç” temasıyla 2’ncisi düzenlenen Esenler Film Günleri, sinemanın önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Esenlerliler tarafından ilgiyle takip edilen programda, Türk sinemasının usta oyuncusu Hülya Koçyiğit, İranlı usta oyuncu Homayoun Ershadi ve sinema eleştirmeni Burçak Evren’e onur ödülleri takdim edildi. Esenler Film Günleri kapsamında ayrıca en iyi kısa filmler ödüllendirildi.

ESENLER’İN İLK ANTİKA PAZARI AÇILDI!

Esenler Belediyesi, Tarih ve Nostalji Derneği iş birliği ile Esenler’e “Avas Antika Pazarı” kurdu. 500’e yakın tezgâhın kurulduğu pazarda, gramofondan plağa, nostaljik radyodan antika telefona kadar pek çok ürün meraklılarıyla buluştu.

EN KEYİFLİ FESTİVALLERİN ADRESİ: ESENLER!

Birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle adından söz ettiren Esenler Belediyesi, Süleyman Çelebi Kültür Sanat Sezonu’nda da pek çok festival düzenledi. Esenler’de bu sezon Mantı FestivaliPatates FestivaliKiraz Festivali, Hamsi ve Horon FestivaliKaralahana ve Mısır Ekmeği FestivaliGlütensiz Makarna FestivaliNar, Badem ve Çiğ Köfte Festivaliile Elma Festivali düzenleyerek vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. İkramların yapıldığı festivallerde yöresel sanatçılar sahne alarak vatandaşların memleket hasretin dindirdi.

HEM GEZDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Ulu Şehir Bursa”, “Payitaht’ta Bir Gün” ve “Seyr-i İstanbul” kültür turları, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. İstanbul’u ve Bursa’yı keşfe çıkan Esenlerliler, keyifli vakit geçirmenin yanı sıra tarihi ve kültürel değerleri de yakından tanıma imkânı buldu. “Ulu Şehir Bursa Kültür Turu” ile Esenlerliler Cumalıkızık Köyü,  sezona ismi verilen Mevlid-i Şerif müellifi Süleyman Çelebi Hazretleri, Osmanlı Devleti’nin temellerini atan Osman Gazi ile oğlu Orhan Gazi ve gönüller sultanı, düşünce adamı Emir Sultan’ın türbeleri ile Ulu Camii ve Yeşil Külliye’yi,“Payitaht’ta Bir Gün” ile Bahariye Mevlevihanesi, Aynalıkavak Kasrı ve Aziziye Sadabad Camii’yi, “Seyr-i İstanbul” kültür turuyla ise 15 Temmuz Hafıza Müzesi, Çamlıca Camii ve Çamlıca Kulesi’ni ziyaret etme fırsatı yakaladılar.

ÖZDENÖREN ÖYKÜ GÜNLERİ’NE KONUK OLDU

Esenler Öykü Günleri, Rasim Özdenören’in eserlerindeki “Uzak Yakınlar” temasıyla bu yıl 2. kez edebiyatseverlerle buluştu. Öykü Günleri’ne geçtiğimiz ay aramızdan ayrılan usta edebiyatçı Rasim Özdenören de katıldı. ‘Yedi Güzel Adam’dan biri olan usta yazar, öykü serüvenini anlatarak kaleme aldığı hikayelerin kaybolmasıyla ilgili anısını anlattı.

RADYONUN YILDIZLARI ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Bu yıl 2. kez halk oylamasıyla en iyilerin belirlendiği “Radyonun Yıldızları Ödül Töreni”nde radyo programcıları ve sanatçıları 24 kategoride yarıştı. 13 Şubat Dünya Radyo Günü’nde düzenlenen törende ödüller sahiplerini buldu.

“ANADOLU’DAN ESENLER” BELGESEL DİZİSİ YAPILDI

Esenler Belediyesi, Türkiye’nin cennet köşelerini karış karış gezerek 22 şehirdeki 125 köyü “Anadolu’dan Esenler” adlı belgesel dizisinde topladı. Son teknolojiyle çekilmiş belgesel dizisinin tanıtım filmi, düzenlenen gala programıyla izleyiciyle buluştu.

RAMAZAN’IN HEYECANI YİNE ESENLER’DE YAŞANDI

Esenler’de Ramazanher yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu geçti. Ramazan-ı Şerif’in manevi iklimini ilçenin dört bir yanına taşındığı programlar, Şehir Ekranı TV ile evlere taşındı. İlahiyatçı Fatih Savaş, Ramazan ayı boyunca her gün “İftarı Beklerken” programıyla izleyiciyle buluştu. Ayrıca Şehir Ekranı TV’de  ‘Mehmet Kaya ile Memleketimde Ramazan’ ve  ‘Fatih Savaş ile İftarı Beklerken’ programını takip eden izleyicilere birbirinden özel hediyeler takdim edildi. Ramazan ayında Koleksiyoner Bekir Kantarcı’nın yaklaşık 30 yılı aşkın süredir bir araya getirdiği farklı dönemlere ait Kâbe örtüleri ile eski hac yolculuklarından hatıraların bulunduğu “Kâbe Örtüleri ve Kâbe Yolunda Hatıralar Sergisi” de Esenler’de kapılarını açtı. Vatandaşlardan büyük ilgi gören sergide duygu dolu anlar yaşandı.

TÜRKİYE’NİN İLK İYİLİK FUARI AÇILDI

Esenler Belediyesi, 15-24 Nisan tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “İyilik Fuarı”na ev sahipliği yaptı. İçişleri Bakanlığı himayelerinde Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen fuar, 10 gün boyunca kapılarını açık tuttu. Fuarın açılışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fuara, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kızılay ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın yanı sıra Sadakataşı Derneği, Verenel Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri, Yetim Vakfı, CANSUYU, Hoca Ahmet Yesevi Derneği (HAYDER), Anda Derneği, Beşir Derneği, HAYRAT, İDDEF ve Valide İnsani Yardım Derneği katıldı.

DÜNYA ÇOCUKLARI ESENLER’DEYDİ!

Esenler’de bir gelenek haline gelen Uluslararası Barış Ekmeği Festivali, 13. kez dünya çocuklarını bir araya getirdi.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen  13. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında 9 ülkeden gelen 100 çocuk, ülkelerinden getirdikleri un ve sularla barış ekmeği pişirdi. Bir hafta boyunca İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret eden çocuklar, Türkiye’yi çok sevdiklerini ve yine gelmek istediklerini belirtti.

LİSELİ TİYATROCULAR YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) Liseler Arası Tiyatro Günleri kapsamında birbirinden renkli tiyatro oyunlarını Esenler’de sahneledi. İlçedeki 5 lisenin öğrencileri tarafından Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenen oyunlar, seyircilere keyifli anlar yaşattı.

MİNİKLERE ÖZEL KİTAP FUARI

Esenler Belediyesi, çocukların zihin dünyasına katkı sunan ve onları kitap okumaya teşvik eden “Esenler Çocuk Kitapları Fuarı”na ev sahipliği yaptı. Fuarda imza günleri ve söyleşiler de düzenlendi.

ESEV SANAT FESTİVALİ GÖZ DOLDURDU

Birbirinden renkli etkinlikler ve eğitimlerle 7’den 70’e herkesi sanatla buluşturan Esenler Belediyesi, 4. ESEV Sanat Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Festival; konserler, müzik, dans, söyleşi, imza günü, el emeği ürünler ve sürpriz hediyelerle ziyaretçilere keyif dolu anlar yaşattı.

ŞEHİR VE ÇOCUK KANALI AÇILDI

Tüm dönem yorulup karnelerini almaya hak kazanan minikler ‘Karne Şenliği’nde eğlendi. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Youtube üzerinden güvenli içeriklerle yayın yapan ‘Şehir ve Çocuk Kanalı’nın da lansmanı yapıldı.

Yeni kültür-sanat sezonu için hazırlıklara başlayan Esenler Belediyesi, yine pek çok etkinliği sanatseverlerle buluşturarak adından söz ettirmeye devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor