Advert
Advert
en iyi casino siteleri

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NİN UZMAN EKİPLERİ DEPREMZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEK VERMEYE BAŞLADI

Ümraniye Belediyesi, yaşanan büyük felaketin ardından deprem bölgelerinden Ümraniye’ye gelen vatandaşların, özellikle de çocukların yaşadıkları zor süreci daha az hasarla atlatabilmeleri ve kendilerini daha iyi hissedebilmeleri için psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Bu hizmetle depremzedelerin rehabilitasyon süreci hızlandırılarak normal yaşamlarına bir an önce dönmeleri amaçlanıyor.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NİN UZMAN EKİPLERİ DEPREMZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEK VERMEYE BAŞLADI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NİN UZMAN EKİPLERİ DEPREMZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEK VERMEYE BAŞLADI Anadolu Havadis

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen ve dünya tarihindeki en büyük kara depremlerinden birisi olarak ifade edilen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem sonrasında Ümraniye Belediyesi, çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütmeye devam ediyor. Yaptığı çalışmalarla depremzedeleri bir an olsun yalnız bırakmayan belediye, bu kez de afetten etkilenen vatandaşları afetin olumsuzluklarından uzaklaştırmak ve günlük hayatlarına geri dönebilmelerini sağlamak için 8’i gönüllü, 14 psikolog ile 2 farklı merkezde danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

“İyileşmemiz zaman alacak ama hep birlikte daha iyi olacağız”

Ümraniye Belediyesi’nde uzman psikolog olarak görev yapan Hatice Topçugil Günaydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Afet bölgesinden ilçemize gelen yetişkin ve çocuklara yönelik ilk olarak psikolojik ilk yardım sürecini başlattık. Yetişkinler ve çocuklar ile bireysel ve grup terapileri düzenleyerek, travmanın ruhsal etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Afetzedelerimize olumsuzluklarla başa çıkma yöntemlerini öğretmeye, onların kendi normal yaşamlarına dönmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Özellikle travma durumundan çıkıp, günlük hayata adapte olmalarını sağlamayı ve kendilerini güvende hissetmelerini amaçlıyoruz. Çalışma kapsamında; travmatik süreçlerin takibi, stres, kaygı bozuklukları, depresif belirtiler vb. durumlar tespit edilerek, gerekli müdahaleleri yapıyoruz. İlk tetkikler sonucunda psikiyatrik müdahale gereksinimi olan vatandaşlarımızın da hastanelere sevkini sağlıyoruz. Ayrıca depremzede çocuklarımız için oyun terapi odası oluşturduk. Buradaki seanslarımıza da devam ediyoruz. İyileşmemiz zaman alacak ama hep birlikte daha iyi olacağız” şeklinde konuştu.

Psikolojik danışmanlık hizmeti almak isteyen afetzedeler, 0216 634 24 69 numarayı arayarak bilgi ve randevu alabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor