Advert
Advert
en iyi casino siteleri

Sultangazi Belediyesi, Haşere ve Böceklere Karşı İlaçlama Araç Filosunu Genişletti

Sultangazi Belediyesi, bir yandan haşere, böcek ve sineklere karşı ilaçlama faaliyetlerine devam ederken bir yandan da ilaçlama araç filosunu yeni araçlarla genişletiyor. İlaçlama yapan araç sayısı 3’e çıkarken, ilçedeki bütün mahallelerde düzenli olarak ilaçlama çalışması yürütülüyor.

Sultangazi Belediyesi, Haşere ve Böceklere Karşı İlaçlama Araç Filosunu Genişletti
Sultangazi Belediyesi, Haşere ve Böceklere Karşı İlaçlama Araç Filosunu Genişletti Anadolu Havadis

Yaz aylarının gelmesiyle artan haşere, böcek, sinek ve farelere karşı ilaçlama ve mücadele çalışmalarına düzenli olarak devam eden Sultangazi Belediyesi, yeni aldığı araçla ilaçlama filosunu da genişletti. Böylece ilaçlama yapan araç sayısı 3’e çıkarken, aralarında uzman personellerin yer aldığı geniş bir ekiple hizmet veriliyor. 

Çalışmalar kapsamında halk sağlığına zararlı olan karasinek, sivrisinek, bit, pire, kene, hamamböceği gibi haşereler ile fare ve sıçan gibi kemirgenlere karşı Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlarla mücadele sürüyor. Ekipler bu kapsamda haşerelerin larvalarını bıraktığı durgun sular, su birikintileri, sazlık alanlar, dereler, üstü açık ve kapalı alanlarda çalışma yürütüyor. Belirlenen bu bölgelerde gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarıyla sinek, böcek ve haşerelere karşı mücadele ediliyor. İlçede bulunan bütün mahallelerde her hafta 3 kere düzenli olarak ilaçlama çalışması yürütülüyor.

İlaçlama çalışmaları özellikle yaz aylarında yoğunlaşsa da, haşere, böcek ve sineklerle mücadele yılın 12 ayı devam ediyor. Bu çerçevede ilkbahar ve yaz aylarında sivrisinek ve karasineklerle açık alanlarda yapılan mücadele, sonbahar ve kış aylarında ise kanalizasyon ve yağmur suyu sistemlerinde, menfezlerde, ahır ve hayvan barınaklarında, boş bodrum, depo, ambar ve metruk binalardaki ilaçlama çalışmalarıyla devam ediyor. Ayrıca yol boyunca sulak alanlarda, çöplüklerde, bitki artıklarının olduğu yerlerde, hayvan gübrelerinin olduğu alanlarda larvalara karşı sertifikalı uzman personel tarafından ilaçlama çalışmaları yapılıyor.

İlaçlama çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “İlçemiz, İstanbul’da yeşilin ve doğanın en yoğun ve zengin olduğu bölgelerden biri. Doğa ile bu kadar iç içe olmanın sonucu olarak ilçemizde haşere ve böceklerin çoğalması da söz konusu oluyor. Oluşan bu duruma karşı güçlü bir mücadele yürütüyoruz. İlçemizdeki 15 mahallede mücadelemizi daha iyi yürütmek için yeni bir araç daha alarak, ilaçlama filomuzdaki araç sayımızı üçe çıkarttık. Uzman personel kadromuzla haftada üç kere düzenli olarak bütün mahallelerimizde ilaçlama çalışması yapıyoruz. Halkımızın rahat ve huzuru için mücadelemize en iyi şekilde devam edeceğiz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor