Advert
Advert
en iyi casino siteleri

BAKAN BAK VE BAŞKAN GÖKSU, GENÇLERLE SPOR DOLU BİR GÜN GEÇİRDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler’deki spor yatırımlarını spor basınıyla yaptıkları toplantıda anlattı, Spor Spikerliği Akademisi mezunlarına sertifikalarını verdi ve Yaz Spor Okulları’nın kapanışında spor dolu bir gün geçirdi.

BAKAN BAK VE BAŞKAN GÖKSU, GENÇLERLE SPOR DOLU BİR GÜN GEÇİRDİ
BAKAN BAK VE BAŞKAN GÖKSU, GENÇLERLE SPOR DOLU BİR GÜN GEÇİRDİ Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, “Spor Her Yerde” projesi kapsamında Esenler’de hayata geçirilen sportif faaliyetler ile ilçede yürütülen spor altyapısı hakkında ulusal basını bilgilendirmek amacıyla ‘Spor Basını Buluşması’ düzenledi. Etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun yanı sıra; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ile basın mensupları katıldı.

BÜTÜN GENÇLERİMİZİN ELİNDEN TUTMAYA HAZIRIZ

Spor alanları ürettikçe, Esenler’de sosyal hayatın farklılaştığını gördüklerini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “2009 yılında göreve başladığımda Esenler, İstanbul’da suç işlenmede ilk 3’teydi. Şu anda ise son 3 arasında. Bunların tamamının polisiye tedbirlerle olma imkânı yok. Üretilen spor alanları, sosyal alanlarla gençlerimizin hayatın içinde daha aktif olması, onların motivasyonunu artırdı. Esenler’de her gencimize ‘Hayatta ne olmak istiyorsan, olmak istediğin şeyle ilgili Esenler Belediyesi senin elinden tutmaya hazır’ dedik. 100 bine yakın genci yetenek taramasından geçirerek; bilim, spor, sanat, kültür alanlarına yönlendirdik. Gençlik ve Spor Bakanımıza bir dostu olarak teşekkür ediyorum. Kendisi de aktif bir sporcu. Sporun bütün hücrelerini bilen birisi olarak çok önemli ve anlamlı katkıları olacağından şüphe duymuyorum” ifadelerini kullandı.

SPOR BİR OKUL GİBİ GENÇLERİ KAPSAR

Esenler’de ikamet ettiğini dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Bu sokakları hem İstanbul milletvekili iken hem de diğer süreçlerde birlikte dolaştık. Çok eski dostluğumuz var. Son 20 yıldır Türkiye’de spor devrimi var. Mimarı da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sporun içinden gelen, futbolculuk ve yöneticilik yapmış bir isim. Gençleri çok iyi anlayan bir lider Cumhurbaşkanımız ve biz de kendisinin yanında yetiştik. Ben de çok genç yaşta spora başladım. Yöneticisi, kaptanı Sayın Cumhurbaşkanımızdı. Spor bir okul gibi gençleri kapsar. Sporun bize kazandırdığı büyük değerler var. Sporda yetişen biri kötü alışkanlıklardan uzak durur ve iklim içerisinde yetişir. Spor bir yaşam tarzı. Belediyelerimiz de spor tesisleri yapımında bizim ortaklarımız. Türkiye’nin bütün ilçelerinde binlerce eser yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Yetenek taramasını da başlatmıştık. Esenler’de 100 bin çocuk tarandı” dedi.

Bağımlılıktan uzak durmak için çocukların spor tesislerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Bak, “Çocuklarımızın uyuşturucuya bağımlı olmaması için bunu yapmalıyız. Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin bakanlığıdır, güzel gençlerin emrindeyiz” diye konuştu.

GELECEĞİN SPOR SPİKERLERİ ESENLER’DEN ÇIKIYOR

Konuşmaların ardından, Esenler Belediyesi’nin gençlere yönelik istihdam odaklı projelerden biri olan ve Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Spor Spikerliği Akademisi’nde alanında uzman isimlerden aldıkları 6 haftalık eğitimleri başarıyla tamamlayarak mezun olan 40 genç için sertifika töreni düzenlendi. Mezun olan gençler sertifikalarını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun elinden aldı.

“ESENLER BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI” KAPANIŞ YAPTI

Basın buluşmasının ardından “Esenler Belediyesi Yaz Spor Okulları” kapanış töreni gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Göksu, “6 bin civarında kardeşimizle, 16 ayrı branşta spor aktivitesiyle beraber dopdolu bir yaz sezonunu birlikte geçirdik. Bugün de bu mekanı sizlere tahsis ettik. Gönlünüzce eğlenin” dedi.

ÇOCUKLARINIZI SPORA YÖNLENDİRİN

Gençlik ve Spor Bakanı Bak burada yaptığı konuşmada, “Bugün Esenler’de şölen var. Çok güzel bir süreç geçirdiniz. Belediye başkanımıza da teşekkür ediyoruz. İstanbul’un ortasında böyle güzel bir ortamda sizlerle olduğumuz için çok gururluyuz. 5 bin gencimiz burada spor yaptılar, güzel vakitler geçirdiler. Tesisler yapmaya devam ediyoruz. Pek çok organizasyon Türkiye’nin geleceği olan gençlerimiz için. Ailelere çağrımız; çocuklarınızı spora yönlendirin. Milli Eğitim Bakanlığımız ile okul sporlarını daha aktif hale getireceğiz. Gençlerimizi yeteneklerine göre spor alanlarına yönlendirdik. Gençlerimizin en az 2 spor branşı ile uğraşmalarını istiyoruz. Sporla birlikte kötü alışkanlıklardan uzak duruyoruz. Bütün her şey güzel çocuklarımız için. Türkiye büyük bir spor ülkesi olma yönünde ilerliyor. Yatırımlarımız da devam ediyor” dedi.

Günün sonunda Bakan Osman Aşkın Bak ve Başkan Göksu, Esenler 12 Yaş Altı Futbol Turnuvası’nın başlama vuruşunu da yaptı ve gençlerle top oynadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor