Advert
Advert
en iyi casino siteleri

CUMHURİYET KOŞUSUNDA 2 BİN SPORSEVER KIYASIYA YARIŞTI

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında "Cumhuriyet Koşusu" düzenledi. Etkinliğe katılan 2 bin sporsever, birincilik için ter döktü. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta takdim etti.

CUMHURİYET KOŞUSUNDA 2 BİN SPORSEVER KIYASIYA YARIŞTI
CUMHURİYET KOŞUSUNDA 2 BİN SPORSEVER KIYASIYA YARIŞTI Anadolu Havadis

Gaziosmanpaşa Belediyesinin, bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Cumhuriyet Koşusu, “yüzüncüyıldakoş” mottosuyla gerçekleştirildi. Koşuya, farklı yaş gruplarından toplam 2 bin spor tutkunu katıldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın startını verdiği yarışmada sporcular, 6 bin metre büyükler, 2 bin metre gençler ve bin metre çocuklar kategorilerinde mücadele etti. Yarışın ardından genel klasman birincilerine 20 bin TL, ikincilere 12 bin 500 TL, üçüncülere 7 bin 500 TL ödül verildi. Yaş kategorilerinde ise; birincilere 3 bin TL, ikincilere 2 bin TL ve üçüncülere bin TL olmak üzere sporculara toplamda 212 bin TL ödül dağıtıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi, etkinlik kapsamında düzenlediği sahne etkinlikleri, DJ performansı ve çeşitli aktiviteler ile katılımcılara ve ailelerine keyifli anlar yaşattı.

"CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI, TÜRKİYE YÜZYILI, TÜRKİYE'YE VE GELECEK NESİLLERE HAYIRLI OLSUN"

Programda yaptığı konuşmada tüm Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Başkan Usta, "Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Cumhuriyet Koşumuzun bugün bir yenisini gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 2 binin üzerinde vatandaşımız bu koşuya müracaat etmişti. Koşumuzu coşkuyla tamamladık ve dereceye giren sporcularımıza ödüllerini takdim ettik. Bugün, buraya İstanbul'un farklı ilçelerinden gelen tüm sporcu kardeşlerimizi, spora gönül vermiş vatandaşlarımızı kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı, Türkiye Yüzyılı, İstikbal Yüzyılı, Türkiye'ye ve gelecek nesillere hayırlı olsun" dedi.

Yarışmada 60 yaş kategorisinde birincilik elde eden Asiye Veral, "İstanbul Beşiktaş'tan geliyorum. Amatör olarak koşuyorum. Türkiye'nin ilk kadın futbolcusuyum. Cumhuriyetimizin 100. yılında yarışmayı birinci olarak bitirmek benim için çok gurur verici" ifadelerini kullandı.

Aynı kategoride ikinci olan Ayşe Kılıç ise, "Cumhuriyetimizin 100. yılını canıgönülden kutluyorum. Ben yarışmaya Maltepe'den geldim. Ev hanımıyım, amatör koşuyorum. Bu güzel organizasyonu hazırlayıp, bize sunduğu için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor