Advert
Advert
en iyi casino siteleri

İBRAHİM YATTARA: “BENDE KARADENİZ KANI VAR”

Trabzonspor’un unutulmaz yıldızı İbrahim Yattara “Spor Söyleşisi” programının konuğu oldu. Gineli yıldız, gençlere yıldız birer futbolcu olmaları için neler yapmaları gerektiğini anlattı, “Bize Her Yer Trabzon, bende Karadeniz kanı var” dedi.

İBRAHİM YATTARA: “BENDE KARADENİZ KANI VAR”
İBRAHİM YATTARA: “BENDE KARADENİZ KANI VAR” Anadolu Havadis

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu “Spor Söyleşisi” programının bu ayki konuğu efsane çalımlarıyla tanınan İbrahim Yattara’ydı. Trabzonspor’un efsanesi oyuncusu, gençlere Türkiye’deki futbol hayatını, Trabzonspor kariyerini ve futbolu bıraktıktan sonra neler yaptığını anlattı.

“BİZ HER YER TRABZON”

Trabzonspor’la olan güçlü bağını, ‘Gine’de doğdum, Trabzon’da büyüdüm’ sözleriyle ifade eden İbrahim Yattara, eski günlerini şu sözlerle anlattı:

“İyi ki Trabzonspor’da oynadım. Türkiye’ye gelmeden önce Trabzonspor’u duymadım. Nasıl büyük bir takım ve şehir olduğunu gelince gördüm. Keşke futbol hayatımı orada bitirseydim ama olmadı. Her zaman söylemeye devam edeceğim bir şey var; “Bize Her Yer Trabzon”. Bende Karadeniz kanı var. Kendi ülkemdeymişim gibi hissediyorum. Bizim zamanımızda en çok Fatih Tekke’yi beğenirdim. Hasan Üçüncü’yü de çok severdim.“

“GENÇ YILDIZLARI, YATTARA FUTBOL AKADEMİSİ’NE BEKLİYORUM”

Futbolu bıraktıktan sonra nasıl bir yol izlediği anlatan Yattara, “Antrenörlük için federasyonun kurslarına gittim. Daha sonra İstanbulspor’da Fatih Tekke’nin yardımcı antrenörlüğünü yaptım. Şimdi Inter Academy’de genç yetenekleri yetiştiriyorum. Aynı zamanda Hendek’te Yattara Futbol Akademisi’ni açtım. Gençlerimizi bekliyorum. İlk olarak okullarınızı bırakmayacaksınız. Futbol kariyerinden sonra da çok uzun bir hayat sizi bekliyor olacak. Onun için okulunuz çok önemli. Futbol hayalinizi yerine getirmek için disiplinli ve saygılı bir şekilde oynamanız lazım. Çok çalışmalısınız. Kendimden örnek verecek olursam, çok çalışmadığım için Avrupa’da çok büyük bir yıldız olamadım. Siz benim düştüğüm hataya düşmeyin” dedi.

İbrahim Yattara söyleşiden sonra “Sokak Ligi” kura çekimine katıldı. Kura çekiminden sonra da gösteri maçı için sahaya çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
EROKSPOR KENDİ SAHASINDA KAYBETMİYOR
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor
Yayalar’ı Ankara Caddesi’ne bağlayan sokak genişletiliyor